Ser klare tegn til økonomisk vekst

Publisert

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) ser klare tegn til bedring i spansk økonomi. Organisasjonens analyser vitner om generell økonomisk vekst i eurosonen med nye positive tendenser i fransk økonomi og stabil vekst i tysk økonomi. De landene som øker mest er imidlertid Irland og Spania.I følge organisasjonens egne indikatorer for juli er spansk økonomi på vei oppover med en økning tilsvarende 0,25 prosentpoeng. Bare Irland kan vise til en større økning på 0,26 prosentpoeng. Alt i alt viser oversikten bedring i økonomien i de fleste av OECD-landene.Lederen av organisasjonen, José Ángel Gurría, uttalte tidligere i sommer at spansk økonomi var på vei oppover, men understreket samtidig betydningen av å fortsette reformarbeidet og fremhevet spesielt kampen mot ungdomsledighet som viktig. Han mente det var grunn til å være optimistisk og at landets vilje til å skape endringer var i ferd med å betale seg. Av positive tiltak som ble nevnt var blant annet innsatsen for å opprettholde en god handelsbalanse, arbeidet med å redusere det offentlige underskuddet samt saneringen av banksektoren.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter