Seks år med fall i boligprisene

Publisert

Boligprisene i Spania falt med 4,2 prosent i 2013. Det viser en ny rapport basert på tall fra spanske takstfirmaer. Selv om nedgangen er mer moderat en før, var fjoråret det sjette året på rad med lavere priser. Kun 3 av 17 regioner opplevde oppgang, nærmere bestemt Kanariøyene, Madrid-regionen og Balearene. Alt i alt har boligprisene i Spania gått ned med nærmere tretti prosent siden begynnelsen av 2008.

I følge opplysninger fra det spanske utviklingsdepartementet (Ministerio de Fomento) var prisnedgangen i 2013 mer forsiktig enn de foregående årene. Man må angivelig tilbake til 2010 for å finne en like beskjeden nedgang. Fjoråret inngår imidlertid i en nedgangsrekke på seks år, med et fall i kvadratmeterprisen på 27,3 prosent. I føste kvartal av 2008 lå gjennomsnittlig kvadratmeterpris på over 2.100. I dag er prisen på ca. 1.450 euro. Prisene går ned i alle regioner så nær som Kanariøyene, Madrid og Balearene. Der gikk prisene opp med henholdsvis 0,2 prosent, 1,8 prosent og 3,2 prosent.

Dataene er hentet fra foreningen for takstfirmaer i Spania (ATASA) som følger reguleringer bestemt av det spanske økonomidepartementet.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter