Seat inn i Volkswagen-skandalen

Publisert

Seat må stå til rette for 700.000 biler som er utstyrt med dieselmotoren EA 189, den samme som har skapt skandale for Volkswagen. Den spanske bilprodusenten som inngår i Volkswagen-gruppen innrømmer å ha montert motoren på seks forskjellige modeller produsert fra 2009 til 2014. Bilene er i likhet med de tyskproduserte merkene utstyrt med et datasystem som registrerer når bilen er til kontroll og aktiverer en utslippsreduksjon som ikke gjelder ellers og som gjør at bilene fremstår som langt mer miljøvennlige enn de egentlig er.

Seat er den siste av Volkswagen-produsentene til å bekrefte «feilen». I følge avisen El País er det snakk om rundt 700.000 biler. Seat er den minste av bilprodusentene i Volkswagen-gruppen og har under halvparten av produksjonen til tsjekkiske Skoda. Hvis man teller antall biler er dermed Seat den produsenten som er minst rammet av skandalen, men ikke proporsjonalt, skriver avisen.

Volkswagen skal selv ha innrømmet å ha montert det tvilsomme systemet på 5 millioner biler, mens Audi og Skoda har anslått henholdsvis 2,1 millioner og 1,2 millioner biler.

Les også: Jeremy Clarkson «angriper» Spania

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter