Santander kjøper Banco Popular for en Euro

Publisert

Den spanske privatbanken, Santander, overtar Banco Popular for symbolske en Euro. Dette har blitt besluttet etter at Den Europeiske Sentralbanken ECB, varslet at Banco Popular ville gå konkurs om man ikke handlet nå.

 

Santander vil be om 7 milliarder Euro fra eksterne investorer for å re-kapitalisere banken. Banco Popular har lenge slitt som følge av milliarder i gamle lån gitt til eiendomsprosjekter hvor utbygger ikke har kunne gjort opp for seg.

 

Sentralbanken varslet at Banco Popular om få dager ikke vil være i stand til å betale sin egen gjeld og andre løpende utgifter.

 

Spanias økonomiministerer Luis de Guindos er godt fornøyd med at Santander overtar den konkurstruede banken. Han sier at operasjonen ikke vil ha noen effekt på det offentliges ressurser eller andre banker. Spania unngår altså at en banks dårlige plasseringer får ringvirkninger for resten av økonomien.

 

 

Bankens 300.000 aksjonærerer taper sin investering. Banken har siste uken fått mer eller mindre halvert sin børsverdi.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter