Sankthans i Spania, magiske ritualer og overtro

Publisert

I Spania er det kvelden 23. juni at man feirer Sankt Hans, eller La Noche de San Juan som markeringen kalles. Kvelden er full av magiske ritualer denne kvelden alle skal helst tilbringer på stranden i godt selskap.

For spanjolene er det denne kvelden sommeren for alvor begynner.

LA OFRENDA: Parade med blomster-offer er en del av feiringen i Alicante.

Kvelden markeres over hele Spania, men den mest kjente feiringen er i Alicante og kalles Las Hogueras.

Bålene man tradisjonelt tenner på er ment å rense og beskytte not onde ånder. Overtro og tradisjoner rundt denne natten har sitt opphav i gamle religioner og myter.

Tre eller ni ganger over bålet?

I Spania skal man helst hoppe over bålet. Det er ment å gi solen mer styrke, bringe lykke og samtidig brenne bort problemer. Skal magien fungere må man hoppe over bålet minst tre ganger. Andre mener man må gjenta dette ni ganger for å oppnå den ønskede effekt.

Ni bølger ved midnatt

En kjent tradisjon for hell og lykke er å gå ut i vannet midnatt. Man må hoppe over ni bølger, helst baklengs, for at magien skal begynne å virke.

Magisk vann og papirlapper

I Malaga er den del av tradisjonen å skrive ned sine ønsker og hva man vil bli kvitt på en papir-lapp som så symbolsk kastes inn i flammene. Andre steder drikker man fra vannkilder denne natten. Troen er at vannet har en spesiell legende kraft.

Hekserier

Hekseriet blir tatt lenger ut av enkelte som gjerne bruker denne nattens unike kraft. Finnes det en person i ditt liv man ønsker bort kan man legge en eiendel som tilhører denne personen i frysen over natten. Troen er at dette litt rare påfunnet skal fryse forholdet og personen vil “forsvinne” ut av forholdet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter