Så mye tjener kassa-dama i Spania

Publisert

Supermarked-kjeden Mercadona har publisert hva deres ansatte får betalt. Kjeden med hovedkontor i Valencia er en av Spanias største og de har over 90.000 ansatte i Spania og 900 i Portugal.

Første året:

Brutto: €1.338 Netto: €1.198

Brutto: €1.470 Netto: €1.265

Brutto: €1.631 Netto: €1.360

Brutto: €1.811 Netto: €1.488

Begynnerlønnen på Mercadona ligger rundt 15% over den offentlige minstelønnen for denne type arbeide, «Salario Mínimo Interprofesional». Det er ingen ekstra «bonus-lønn» som man ofte har i offentlig sektor i Spania. Men etter å ha jobbet på supermarkedet i ett år er det mulig å opparbeide seg en ekstra bonus-lønn (tilsvarende en måneds lønn) om man når bestemte mål satt i bedriften.

Mercadona er eid av Francisco Roig Ballester og hans kone Trinidad Alfonso Mocholi. Kjeden begynte som en liten slakter-butikk i Valencia, starte av foreldegenerasjonen. Selskapet er kjent i Spania som et godt sted å jobbe med gode arbeids-betingelser i spansk sammenheng.

Foto (Fundacion Toro Lidia) – Mercadonas eier Juan Roig, her avbildet under på tyrefekter-arenaen i Valencia, ved hans side en politiker fra høyre-konservative Partido Popular.

Konservativ

Selskapet har følger konservative spanske idealer. Man ser få ikke-spanjoler arbeidende på Mercadonas-supermarkedet. Selskapets eier Juan Roig er ofte avbildet som deltaker når det arrangeres tyre-fekting.

Roig ble filmet i 2020 da han under Corona-epedemien deltok i en av demonstrasjonene “for flagget”. En bevegelse som knyttes til det ytterste høyre som undre demonstrasjonen rober “Hurra for Militæret!”, “Hurra for Politiet!”, “Statsministeren må gå!” etc. Flere av demonstrantene brukte versjonen av det spanske flagget fra Franco-perioden.

Juan Roig fotografert uten maske, under demonstrasjonen mot den spanske regjeringen.

Til media sa han i etterkant, det var bare tilfeldig han sto i demonstrasonen. “Jeg var bare ute en spasertur”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: