Spania letter på restriksjonene for innreise – Du slipper Covid-test fra Norge

Publisert

Man innførte en tid tilbaket krav om negativ Covid-19 test for innreise til Spania fra «risikoland og risiko-områder». Spanjolene følger EUs anbefaling om standardiserte korona metoder for restiksjoner. Norge er nå borte fra listen over «rødlistede» og med det er kravet om Covid-test borte for reisede fra Norge.

Spania følger EUs standard for reiseråd

Det er Europeisk senter for sykdomsforebygging og -kontroll (ECDC), som samler inn standardisert smittedata over antallet smittede pr 100.000 innbyggere siste 14. dagers periode. Man oppdaterer rød-listen for innreise regelmessig og med datagrunnlag fra ECDC publiserer det spanske helseministeriet oppdateringer.

listen som gjelder for innreise fra 22. februar til og med 7. mars er Norge ikke lenger listet. Svenskene derimot må forsatt ta Covid-testen mens de fra både Norge og Danmark slipper.

Må fortsatt gjøre «egenmelding» via appen SPTH

Spanjolene krever fortsatt at man gjøre en egenmelding via appen «SPTH – Spain Travel Health» eller at man fyller ut FCS-skjema på nettsiden til Helsedepartementet.

Etter å ha fylt ut skjema vil man få en QR kode i appen eller fra websiden. Denne kan printes ut eller lagres elektronisk så lenge den kan scannes ved ankomst til Spania. Se video under som forklarer dette:

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter