Rekordmange turister i januar måned

Publisert

I januar registrerte Valencia-regionen den beste starten på “turist-året” noensinne. 70% av de som reiste inn i regionen gjorde det via Alicante.

Dette viser siste data publisert av det nasjonale statistikkinstituttet (INE) om turistbevegelser ved grensene (Frontur) og turistutgiftsundersøkelsen (Egatur).

Bruker mer penger

Ikke bare ble det registrert rekordmange utenlandske turister, men de brukte også mer penger. Valenciaregionen mottok totalt 619 718 internasjonale turister i løpet av januar måned, noe som utgjør en økning på 29,06 % sammenlignet med samme måned i fjor, med et forbruk på 757,49 millioner, en økning på 40,34 %. Selv om tallene ikke er fordelt på de ulike provinsene, tilsvarer 70 % Alicante-provinsen.

Dette er det beste tallet for internasjonale turistankomster og utgifter i en januar måned i Comunidad Valenciana i den historiske serien. I gjennomsnitt brukte hver turist som besøkte Valencia-regionen 113 euro per dag i januar, 1,88 % mer enn i samme måned året før, og oppholdt seg 10,83 dager i området. Totalt lå gjennomsnittsutgiftene per person på 1 222 euro, 8,74 % mer enn i januar 2023.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter