Rekordkvartal for turistnæringen

Publisert

15 millioner utenlandsturister la igjen 14.856 millioner euro i Spania i første kvartal i år. Økningen i konsumforbruket er på 11 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

15 millioner utenlandsturister la igjen 14.856 millioner euro i Spania i første kvartal i år. Økningen i konsumforbruket er på 11 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Utenlandsk turismen fortsetter å vise positive resultater og å være motoren i den spanske økonomien viser nye tall fra reiselivsorganisasjonen Turespaña. Over 15 millioner turister besøkte Spania i januar og april, dette er den største økningen i antall turister de siste seks årene.

Positive resultater og grunn til optimisme

De nye tallene viser også en annen rekord. Aldri før har turistene lagt igjen så mye penger som i første kvartal i 2014. Internasjonale turister som valgte Spania som feriemål la igjen 14.856 millioner euro i denne perioden, noe som tilsvarer en økning på 11,2 prosent i forhold til samme periode i 2013. Økningen i april, sammenlignet med samme måned i fjor, var på hele 18,4 prosent. I rene kroner tilsvarer dette 4.790 millioner euro i lomma på reiselivsnæringen. Det positive resultatet i årets fjerde måned forklares med at påsken ble feiret i april i år, mens den i 2013 falt i mars måned.

Uansett, resultatene er svært gode for turistsektoren og reiselivsbedriftene kan glede seg både over en økning i antall besøkende (13,2 prosent) og i det gjennomsnittlige konsumforbruk per turist. Konsumforbruket gikk opp 4,6 prosent, fra 870 euro i samme periode i 2013 til 910 euro.

Britene flest, og bruker mest

Tyskland, Storbritannia og Norden fortsetter å være senderlandene som bidrar til denne økningen. Det var en spesielt stor økning i forbruket hos de britiske turistene, hvor det er registrert en økning på hele 22,8 prosent. Britene fortsetter å være den største gruppen turister og står for nesten 20 prosent av inntektene til turistsektoren. De nordiske turistene i Spania har så langt i år lagt igjen 484 millioner euro.

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter