Rekordinvestering i eiendom i 2016

Publisert

Ved utgangen av 2016 vil totalbeløpet for investering i spansk eiendom trolig havne på over 13,9 milliarder euro. Det skal være det høyeste tallet i spansk historie, 8 prosent mer enn rekordåret 2015 og 45 prosent mer enn i 2014. Rundt 37 prosent av totalen kommer fra utenlandske investorer.

I motsetning til tidligere år med byggeboom og eiendomsspekulasjon er det investeringer med lavere risiko som nå gjøres i det spanske markedet, skriver avisen El País. Bak sifrene står store aktører innen eiendom med spanske Merlin Properties som den største (fusjonert med Metrovacesa tidligere i år). Dette selskapet står for 40 prosent av totalbeløpet på 13,9 milliarder euro.

Andelen utenlandske investeringer er imidlertid også stor, estimert til 37 prosent av markedet. Her er det nordamerikanere, tyskere og briter som dominerer.

Beregningene er basert på analyser fra eiendomsselskapet CBRE, gjengitt i avisen El País.

Les også: Spansk selskap blir størst på eiendom i Europa 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter