Rekordhøye eksporttall for 2016

Publisert

På tross av oppbremsingen i internasjonal handel økte Spania eksporten også i 2016. I følge tall fra landets myndigheter ble det solgt varer og tjenester til utlandet for hele 254 milliarder euro. Det er 17 prosent mer enn året før og det høyeste tallet i landets historie. Veksten er også større enn i andre eksportland som Tyskland, Italia, Frankrike, Storbritannia, USA, Kina og Japan.

Delproduksjon og kapitalvarer fremheves som viktigst for veksten i spansk eksport i 2016. I følge tall gjengitt i avisen El País var denne andelen i 2016 på 20 prosent av den totale eksporten og hadde en økning på 2,5 prosent. Også bilproduksjon er stort med en andel på 17,7 prosent. Her var økningen på 5,9 prosent, sammenliknet med i fjor.

Viktig for økonomien er også eksporten av mat, drikkevarer og tobakk, en post som utgjorde en andel på 16,9 prosent og hadde en økning på 6,2 prosent.

Industriregionen Catalonia eksporterte mest i Spania, med 65,1 milliarder euro og en økning på 2,0 prosent. Deretter fulgte Comunidad Valenciana med 28,6 milliarder og en vekst på 0,4 prosent. Størst økning i eksporten hadde imidlertid Castilla y León (8,7 prosent), Castilla-La Mancha (7,7 prosent) og Galicia (6,4 prosent).

I likhet med de foregående årene importerer Spania mer enn de eksporterer. Handelsunderskuddet ble imidlertid redusert og var ved slutten av 2016 på 18,7 milliarder, rundt 22 prosent mindre enn i 2015. 

Spansk økonomi har vært i vekst siden 2013. Økningen i landets bruttonasjonalprodukt var i fjor på 3,3 prosent.

Les også:

Økonomisk vekst på 3,3 prosent

Laveste arbeidsledighet på syv år

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter