Rekordhøy eksport for Spania

Publisert

Spansk eksport økte med 2,3 prosent i første halvår i år sammenliknet med i fjor. Totalt ble det solgt varer og tjenester til utlandet for 128 milliarder euro, det høyeste tallet som noensinne er oppnådd for denne perioden. Landets bilproduksjon står for mye av økningen. Samtidig økte eksporten av mat, drikkevarer og tobakk, skriver avisen El País.

Samtidig med den høye eksporten, gikk importen ned med 0,5 prosent. Fra januar til og med juni ble det kjøpt varer og tjenester for 135,9 milliarder euro. Spania fikk dermed redusert handelsunderskuddet med 31,4 prosent. Den lave prisen på olje har vært avgjørende for utviklingen (Spania importerer 99,5 prosent av landets forbruk).

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter