Rekorddyre hoteller i Spania og godt belegg i juli

Publisert

I snitt er det hotellene på Balearene (Mallorca, Ibiza etc) som er de dyreste. 43% av de besøkende kommer fra to land, Storbritannia og Tyskland.

I snitt betalte turistene 102 Euro for ett hotelldøgn i juli. Dette er høyeste snittpris registrert siden man begynte å måle dette i 2008.

Med data fra juli puster turisbransjen i Spania ut etter de negative tallene man så tidligere dette året. I mai gikk antall ankomster ned med 1.6%. Tall for juli viser en økning på 1.1% sammenliknet ned året før.

Destinasjoner som Tyrkia, Tunis og Egypt er for alvor tilbake på markedet. En utvikling spanske turistmyndigheter følger nøye med på. Turistsektoren i Spania har vokst i størrelse etter finanskrisen og utgjør nå 12-13% av landets økonomiske produksjon.

Dette er nesten like mye som rekordåret 2016 da man registrerte 43.6 millioner solgte hotelldøgn i Spania. Man begynte å registrere data over hotellovernattinger i 1999.

I snitt er det hotellene på Balearene (Mallorca, Ibiza etc) som er de dyreste. 43% av de besøkende kommer fra to land, Storbritannia og Tyskland.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter