Rekord høy gjeld for Spania

Publisert

Den totale gjelden til offentlige administrasjoner i Spania er rekordhøy. Etter andre kvartal skylder staten, regionene, provinser og kommuner til sammen over 1.106 milliarder euro. Det tilsvarer 100,5 prosent av landets bruttonasjonalprodukt. Noe av årsaken til den høye gjelden skal være regjeringskrisen. I følge avisen El País har usikkerhet knyttet til hvem som skal styre landet gått utover ansvaret for oppfølging og kontroll med pengebruken i regionene.

Gjelden på 1.106,6 milliarder euro (ca. 10.250 milliarder kroner) innebærer en økning på 0,9 prosent fra første kvartal. Selv om gjelden har økt i absolutte tall, er den relativt sett lavere enn i kvartalet før da den var på 100,6 prosent av bruttonasjonalprodukt (BNP). Årsaken er en betydelig økning i BNP i samme periode.

Les også: Vekst tross politisk usikkerhet

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter