Reise til Spania i 2022 – Dette er krav for innreise

Publisert

Spanjolene ønsker å gjøre det uproblematisk å reise inn til Spania. Det viktigste er at man på forhånd har fylt ut det man kaller “Spain Travel Health”.

Spain Travel Health

Registrering på “Spth” gjøres via en webside eller en mobil-applikasjon. Egenerklæringen om helse resulterer i en QR kode som man kan printe ut eller lagre på telefonen.

Ved ankomst i Spania blir koden scannet på flyplassen. Det gir spanske myndigheter muligheten til å gjøre ekstra kontroll av de som eventuelt er i en “faregruppe”. Dvs om man har kommer fra land definert som spesielt “smittefarlige” og rødmerket på EUs kart over smitte-rate i Europa.

gardermoen.jpg
Ved innsjekk på Gardermoen kontrollerer flyselskapene at folk har den nødvendige QR koden for innreise til Spania.

Norske flyselskaper vil normalt kontrollere at passasjerene har dette ved innsjekk / ombordstigning for avganger som går til Spania.

E-post kvittering etter registrerting på SpTH:

Her er kvitteringen man får nå (januar 2022) etter registreringen. I eposten skriver spanske myndigheter at man må ta med seg QR koden som ble generert av registreringen samt vaksine-sertifikat e.l.

Vaksine eller negativ Covid-test

Det var i Juni 2021 man i Spania innførte man krav om vaksine-attest eller negativ Covid-test for innreise. Dette gjelder for de som kommer fra områder definert som “fareområde”, hvor Norge er inkludert.

Se detaljer om innreisekrav på den offisielle websiden.

Mange er usikre til tross for uendrede regler

Innreisekrav til Spania har vært uendrede i lang tid. Norske Facebook forum om reise i Spania er likevel fulle av folk som spør om “siste krav” for innreise til Spania.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter