Regjeringen lover lavere skatter

Publisert

Partido Popular lover å redusere skatter og avgifter. Partiet er imot høye skatter, men har de siste to årene sett seg nødt til å øke satsene som ledd i reformarbeidet. Lavere offentlig underskudd og tegn på økonomisk vekst gjør at partiet nå mener det er trygt å vende tilbake til sin opprinnelige politikk. I følge finansminister Luis de Guindos skal blant annet inntektsskatten som regjeringen satt opp i desember 2011 settes ned igjen.

Regjeringen håper nå at lavere skatter vil stimulere forbruket og få fart på økonomien og sysselsettingen i landet. Finansministeren sier til media at skattepolitikk handler om mer enn bare å få inn penger og at dagens modell ikke gir «de riktige incentivene» til å sikre økonomisk vekst på lang sikt.

Derfor skal blant annet inntektsskatten (IRPF) tilbake til 2011-nivå. Det vil også bli endringer i merverdiavgiften (IVA). Regjeringen har sagt at de vurderer å redusere momsen innen kultursektoren og har allerede bestemt at den skal halveres for salg av kunst fra 21 til 10 prosent.

Spanias rapport til EU-kommisjonen i april kommer i følge Guindos til å inneholde bedre økonomiske prognoser enn tidligere, noe han begrunner med at situasjonen i spansk økonomi ser lysere ut enn før. Bankene har fått økt kreditten, økonomien er tilbake i vekst og arbeidsledigheten er på vei nedover.

Han benyttet også sjansen til å forsvare regjeringens arbeidsreform der det er lagt til rette for mer deltidsjobbing og midlertidige ansettelser. I følge den spanske finansministeren er det bedre å ha en deltidsjobb enn å gå arbeidsledig. I tillegg kan en deltidsjobb være døråpner til fast ansettelse og jobb på heltid.

På spørsmål om sparebankgruppen Bankia, en av de største bankene staten måtte inn å redde under krisen, sier Guindos at det ikke er planlagt noe salg. Regjeringen ønsker ikke å tape penger på en eventuell privatisering, men vil vente med salg til de kan få tilbake det de har skutt inn. For Bankia betyr det et sted mellom 22 og 23 milliarder euro.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter