Redd for Spanias “gamle” arbeidstakere

Publisert

Manpower er bekymret for utviklingen av det spanske arbeidsmarkedet. I gjennomsnitt er en spansk arbeidstaker 43 år gammel i dag. Manpower peker på at den høye alderen på arbeiderne i Spania gjør at landet henger etter i digitalisering og bruk av IT verktøy. Produktiviteten i landet er også lavere og vil synke når arbeidsstokken er såpass gammel og lite oppdatert.

Lave fødselstall og lav innvandring gjør at Spanias befolkning blir eldre og eldre. I 2016 utgjorde de under 40 år 43% av arbeiderne. I 2016 vil dette synke videre til bare 39%.

Spanias arbeidslover gjør det svært vanskelig og dyrt for bedirfter å si opp folk. Noe som fører til at arbeidere med lang fartstid nærmest blir umulig å si opp, selv i tilfeller hvor de ikke gjør jobben sin. Dette er et av flere særspanske fenomener som gjør at Spanias arbeidsmarked lenge har vært moden for en arbeidsmarkeds reform. Arbeidet med en slik reform var i gang men det har blitt stoppet av spanias nye sosialistregjering.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter