23.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
26.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Alternativ til by-hotell – lei rom i en båt

Hotellbransjen på Costa Blanca reagerer på den nye formen for utleie til turister der seilbåter og cabincruisere som ligger til havn blir brukt som turistleiligheter. I følge bransjeorganisasjonen Hosbec er virksomheten utstrakt i byer som Valencia og Alicante. Organisasjonen påpeker at sikkerheten og kvaliteten på tilbudene ikke er god nok til at innlosjeringen kan fungere som hotell.

At seilbåter og cabincruisere tas i bruk til kortidsutleie er i følge Hosbec både ulovlig og lite sikkert for kundene. Prisene varier mellom 35 og 90 euro natten, men tilbudet kan i følge organisasjonen ikke måles med seriøse hoteller og appartementer. Det vises til at annonsene på internett ofte tilbyr både tre og fire overnatttingsplasser, mens båtene kun er utstyrt med to senger. Utleier forsøker på sin side å kompensere manglende komfort med å tilby en annerledes ferieopplevelse der byer som Alicante kan sees fra et annet perspektiv.

Hosbec advarer mot tendensen i markedet, en utvikling de mener er lite bærekraftig og ødeleggende for sysselsettingen i bransjen. Markedet for privat kortidsutleie av leiligheter på Costa Blanca skal ha gjennomgått en kraftig vekst de siste årene. Nettbaserte markedsplasser som Airbnb og Hundredrooms har lenge vært i bransjens søkelys. Hosbec har tidligere kritisert denne typen utleie for å komme i konkurranse med hoteller og vanlige appartementer, men ikke på like betingelser. Mange utleiere følger angivelig ikke bransjens standarder for sikkerhet og kontroll. I tillegg foregår mye av utleien svart, sier organisasjonen.

Les også: Airbnb inspiseres av hotellbransjen

 

Relaterte saker

- Advertisement -