Presser på for turistskatt

Publisert

President for Valencia-regionen, Ximo Puig, ønsker seg ikke noen turist-skatt hverken i regionen eller i hovedstaden Valencia. Turist-skatten er en offentlig avgift på overnattinger som er ment å gi økte inntekter fra turismen. Den vil ligge på mellom 50 Cent og 2 Euro pr døgn. Lavest pris på enkle hostal og høyest på hotell med fire stjerner eller mer.

Vil bli blokkert av lokale rådhus

Det er partiene Compromis og Unidos Podemos som presser på for å innføre skatten i regionen som har en av Spanias mest populære turist-områder, Costa Blanca. Dersom regionen godkjenner den nye ordningen er det opptil hvert rådhus om de vil innføre den i sin kommune. De fleste turistkommuner på Costa Blanca har sagt at de ikke vil innføre den om den blir en realitet. Både rådhuset i Benidorm og Alfaz del Pi (Albir) har sagt at de ikke vil innføre dette.

Presidenten sier det vil være en “politisk feil” å innføre dette i Valencia regionen som er styrt av en koalisjon mellom PSOE, Compromis og Unidas Podemos. De to siste relativt nye venstre-populistiske partier. Spesielt Compromis har utmerket seg som et “lokal-nasjonalistisk” parti som kjemper for Valencianske verdier, blant dem obligatorisk bruk av Valensiansk. Partiet ønsker også å begrense innflytelse fra innflyttere fra både andre land og andre deler av Spania.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter