Positiv økonomisk vekst i Spania

Publisert

EU oppgraderer estimatet for økonomisk vekst i Spania. Europakommisjonen anslår nå at den spanske økonomien vil ha størst vekst i EU og vokse med 5,6% i 2021 og 5,3% i 2022. Det hersker dog usikkerhet om estimatene og man regner med økonomien for allvor vil vokse igjen i juni.

EU advarer samtidig spanjolene mot en bølge av bedrifter som vil gå over ende som følge av lang tids harde restriksjoner på folks bevegelser og økonomisk aktivitet. EU poengterer også at fallet i den økonomiske aktivteten for 2020 var mindre enn det man først estimerte.

Turistsektoren vil begynne å vokse igjen men dette vil gå sakte. Sektoren vil først i 2022 for allvor bidra til kraftig økonomisk vekst i Spania.

Spansk økonomi faller mest og stiger mest

Spania hadde i 2020 det største fallet i den økonomiske aktiviteten i EU med -11%. Trenden med størst fall og størst vekst er noe man generelt ser i Spania. Den Spanske økonomien var blant de som ble hardest rammet av den forrige finanskrisen, men landet var også det som viste størst vekst i årene som fulgte.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter