Politikerne vil ha momsfritak på fyrverkeri

Publisert

Alle de politiske partiene i parlamentet for Valencia-regionen støtter kravet man har sendt til regjeringen i Madrid om momsfritak på fyrverkeri.

Politikerner her mener fyrverkeri har en kulturell verdi på lik linje med kulturelle arrangement med musikk eller malerier. Man ber derfor regjeringen fjerne moms på fyrverkeri.

Den store Fallas festivalen man i Valencia hvert år feirer i mars måned fikk i 2016 status som del av verdens kulturarv av UNESCO. Fyrverkeri er en viktig del av feiringen. Alle dager under Fallas er det «Mascleta» på rådhusplassen klokken to. Og ved midnatt skytes det opp fyrverkeri fra det gamle elveleiet til Turia-elven like ved Paseo Alamada. I tillegg til dette får mange barn delt ut hver sin kasse fyrverkeri for å bruke i løpet av festivalen.

Valencianerne er kjent for sin kjærlighet til alt som bråker og smeller. Og det er i Valencia-regionen de mest kjente og største oppvisningene med fyrverkeri arrangeres under lokale fiestas. Mange nordmenn besøker hvert år Altea i begynnelsen av august for å se «Castell de la Olla». I Altea skytes fyrverkeriet opp fra flåter man forankrer ute i bukten.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter