Planer om å utvide Alicante flyplass lagt på is

Publisert

Trafikk på Alicante flyplass når ikke pre-Covid nivåer før 2026

Alicante flyplass nådde rekord-nivåer får pandemien med 15 millioner passasjerer årlig. Dokumenter fra det spanske luftfartsverket AENA viser at man regner med det vil ta flere år før man er tilbake på dette nivået. Det vil først skje i 2026 i følge AENAs egne estimater.

Det har vært planlagt å utvide flyplassen med en ny rullebane. I AENAs femårsplan for Alicante flyplass er dette prosjektet lagt til side. Over denne perioden vil man kun investere 56 millioner Euro for utbedringer i Alicante. Langt mindre enn hva luftfartsverket bruker på flyplassen i Madrid og på Mallorca.

Man har i tidlige år investert mye i Alicante flyplass som har blitt helt fornyet og fremstår som en av Spanias mest moderne.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter