Overturisme: Lokalbefolkningen i Baskerland beklager den “katastrofale” effekten av Game of Thrones-berømmelsen

Publisert

“Turismen har virkelig endret atmosfæren i San Juan”, sier en lokal innbygger.

Det skyhøye antallet “Game of Thrones”-fans som strømmer til San Juan de Gaztelugatxe i Baskerland, har forstyrret fugleoppdrett i området og irritert lokalbefolkningen.

De lokale myndighetene har sett seg nødt til å innføre et elektronisk billettsystem for å kontrollere antall besøkende. De har også forbudt den historiske ringingen med kirkeklokken for å beskytte det omkringliggende habitatet.

Dragonstone

San Juan de Gaztelugatxe, kjent som Dragonstone for Game of Thrones-fans, har vært et pilegrimsmål i århundrer. Men besøkstallene eksploderte etter at holmen ble brukt som innspillingssted for suksesserien i 2016. Her kan man se hvordan den baskiske skjønnheten har blitt påvirket av berømmelsen. De lokale myndighetene innførte digitale billetter sommeren 2018, etter at stedet slet med å takle det økte besøkstallet.

For å beskytte hekkende fugler på San Juan de Gaztelugatxe er det innført restriksjoner for bruk av klokkene i tårnet her.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter