Overturisme: Lokalbefolkningen i Baskerland beklager den «katastrofale» effekten av Game of Thrones-berømmelsen

Publisert

«Turismen har virkelig endret atmosfæren i San Juan», sier en lokal innbygger.

Det skyhøye antallet «Game of Thrones»-fans som strømmer til San Juan de Gaztelugatxe i Baskerland, har forstyrret fugleoppdrett i området og irritert lokalbefolkningen.

De lokale myndighetene har sett seg nødt til å innføre et elektronisk billettsystem for å kontrollere antall besøkende. De har også forbudt den historiske ringingen med kirkeklokken for å beskytte det omkringliggende habitatet.

Dragonstone

San Juan de Gaztelugatxe, kjent som Dragonstone for Game of Thrones-fans, har vært et pilegrimsmål i århundrer. Men besøkstallene eksploderte etter at holmen ble brukt som innspillingssted for suksesserien i 2016. Her kan man se hvordan den baskiske skjønnheten har blitt påvirket av berømmelsen. De lokale myndighetene innførte digitale billetter sommeren 2018, etter at stedet slet med å takle det økte besøkstallet.

For å beskytte hekkende fugler på San Juan de Gaztelugatxe er det innført restriksjoner for bruk av klokkene i tårnet her.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter