Ønsker større handelssamarbeid med Algerie

Publisert

Spania vil øke handelssamarbeidet med Algerie. Statsminister Mariano Rajoy (PP), som nylig var på besøk i landet, håper i fremtiden på en sterkere representasjon av spanske firmaer i det oljerike nord-afrikanske landet.

I møte med landets president Abdelaziz Bouteflika uttrykte Rajoy et ønske om økt utveksling av ideer, spesielt innen temaet små og mellomstore bedrifter. Her ligger i følge Rajoy fremtiden til begge landene.

Spania er Algeries tredje største importør, hovedsakelig av olje og gas, og landets fjerde største leverandør av varer og tjenester. Rundt 220 spanske firmaer er i dag etablert i landet, først og fremst innen områdene energi, infrastruktur, bolig og transport.

Rajoy, som også hadde samtaler med statsminister Adbelmalek Sellal, håpet at spanske firmaer i  fremtiden ville få flere oppdrag i landet.

Han la vekt på at forholdet mellom de to nasjonene var «storartet» og håpet på mer «omfattende og intense» relasjoner fremover.

De to landene skal ha blitt enige om et nytt møte Algerie i mars, der et stort antall spanske og algeriske firmaer vil være tilstede. Det er tre år siden forrige gang de to landenes statsledere hadde liknende samtaler.

Spania og Algerie har lange og mange forbindelser. Mange spanjoler flyktet til Algerie, hvor de bosatte seg, under den spanske borgerkrigen. Også i tidligere nedgangstider har spanjoler emigert til Algerie.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter