Økt lakseeksport til Spania

Publisert

Norge har ingen problemer med å finne nye kjøpere av laks i kjølvannet av den russiske forbudet mot import av vestlig mat. Det er spesielt spanjoler og tyskere som kjøper fisken som ellers ville ha endt opp i det russiske markedet.

Norge har ingen problemer med å finne nye kjøpere av laks i kjølvannet av den russiske forbudet mot import av vestlig mat.

Eksporten av fersk laks har økt med tre prosent sammenlignet med året før i de første fem uker etter at forbudet trådte i kraft 7. august.

De norske fiskeeksportørene selger laks som aldri før til tross for den russiske boikotten av vestlig mat. Det er spesielt spanjoler og tyskere som kjøper fisken som ellers ville ha endt opp i det russiske markedet, sier markedssjef for laks og ørret i Norges sjømatrådet Bjørn-Erik Stabell i en pressemelding.

-Det er litt tidlig å konkludere når det gjelder virkningen av den russiske boikotten. Men selv om lakseeksporten til Russland i august ble redusert med nær 80 prosent, til totalt 1750 tonn, sammenlignet med samme måneden i fjor, ser de foreløpige tallene ser lovende ut.

Norge eksporterte fisk for 4,1 milliarder kroner i august til tross for at eksporten til Russland falt fra 485 millioner kroner i denne perioden i fjor, til 86.5 millioner kroner i år.

Russland har også valgt å boikotte frukt og grønnsaker fra Spania som et resultat av EU sine økonomiske straffetiltak mot landet. Spania har derfor opprettet et nødfond for å kompensere for tapene landbruket i landet lider.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter