Økonomisk vekst større enn forventet

Publisert

Den økonomiske veksten i Spania er sterkere enn tidligere antatt. Det sier landets finansminister Luis de Guindos. I følge nye beregninger blir resultatet ikke bare høyere enn de 2,7 prosentene regjeringen har forespeilt men også høyere enn fjorårets vekst på 3,2 prosent. Den positive utviklingen forklares med nedgangen i arbeidsledigheten i juni og en generell god utvikling for landets økonomi i første kvartal.

Kilder innad i det spanske finansdepartementet påpeker overfor avisen El Mundo at regjeringen ikke har satt dato for offentliggjøring av nye prognoser. Den antatte økningen i bruttonasjonalproduktet som tidligere ble satt til 2,7 prosent, ser imidlertid ut til å ha vært for beskjeden. I fjor var landets økonomiske vekst på 3,2 prosent. I et intervju med radiostasjonen Onda Cero sier finansminister Guindos at dette målet trolig vil overgåes i 2016.

Finansministeren fikk også spørsmål om EU og Tysklands trussel om å sanksjonere Spania. I fjor nådde ikke spanjolene det fastsatte målet for reduksjon av det offentlige underskuddet som de hadde blitt enige om i Brussel.

Tyskland har tatt til orde for sanksjoner for på den måten å sette et eksempel for medlemslandene i unionen. Guindos tror imidlertid ikke at sanksjonene vil bli noe av og viser til at både Frankrike og Italia har vært imot. Likevel har EU gått videre med prosessen. Onsdag 6. juli reiste den spanske finansministeren til Strasbourg for å forsøke å overtale kommisjonen.

Les også:

Får tre uker på å kutte i pengebruken

Stadig lavere ledighet i Spania

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter