10.1 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Økonomisk vekst også i tredje kvartal

Til tross for ni måneder med regjeringskrise økte Spanias bruttonasjonalprodukt med 0,7 prosent i tredje kvartal. Det viser foreløpige beregninger fra statistikkbyrået INE. Tallet er noe lavere enn i første og andre kvartal, men likevel bedre enn fryktet etter andre runde med parlamentsvalg i juni. Større etterspørsel og økt privat forbruk skal være hovedårsaken til fremgangen. Spansk økonomi har dermed vært i vekst sammenhengende de siste tre årene.

I følge foreløpige beregninger fra det spanske statistikkbyrået Instituto Nacional de Estadística (INE) er spansk økonomi stadig i vekst. Vekstprosenten for juli, august og september var imidlertid ikke like sterk som på samme tid i fjor. En økning i bruttonasjonalprodukt på 0,7 prosent er også ett desimal lavere enn i første og andre kvartal.

Ni måneder uten avklaring av regjeringsspørsmålet og britenes forestående utmelding av EU regnes for å ha bidratt til usikkerhet.

Les også: Spania endelig på vei mot ny regjering

At økonomien likevel fortsetter å vokse (for tolvte kvartal på rad) skyldes i følge INE først og fremst en økning i etterspørselen etter varer og tjenester innad i Spania og en økning i det private forbruket.

Les også: IMF: Høyere vekst i Spania tross regjeringskrise

Les også: Ny regjering må kutte 5,5 milliarder

 

Relaterte saker

- Advertisement -