Økonomisk vekst også i 2018

Publisert

Den økonomiske veksten i Spania vil fortsette i 2018. Det lover landets regjering og estimerer en økning i bruttonasjonalprodukt på 2,3 prosent. Prognosen er noe lavere enn fjorårets vekst på rundt tre prosent. Regjeringen utelukker likevel ikke et liknende resultat som i 2017. Det tas imidlertid forbehold, blant annet grunnet usikkerhet knyttet til den politiske situasjonen i Catalonia-regionen, en av landets største økonomier.

I følge prognosene til regjeringen i Spania vil også arbeidsledigheten gå ned i 2018. Målet er å øke sysselsettingen med 400.000 nye jobber og komme ned i 15 prosents ledighet ved utgangen av året, rundt 2 prosent lavere enn i dag. Spanias samlede gjeld går også nedover, men vil i følge prognosene fremdeles ligge på over 96 prosent når året er omme. I følge analyser hos den spansake avisen El Mundo er målet om å komme under 60 prosent av bruttonasjonalprodukt innen 2020 med andre ord lite realistisk, noe som trolig betyr fortsatt tett oppfølging fra EU.

Når det gjelder unionens krav om redusert offentlig underskudd, er utsiktene bedre. Målet til EU er at medlemslandenes underskudd ikke skal overstige 3 prosent, noe Spania ser ut til å klare etter flere år med for høye tall. Inflasjonen er beregnet til rundt 2 prosent, det samme som gjennomsnittet for 2017.

Les også: Betydelig nedgang i ledigheten

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter