Økonomisk vekst og lavere ledighet

Publisert

Den økonomiske veksten i Spania vil fortsette fremover. Det mener landets regjering som fredag 29. juli la frem en forbedret prognose for resten av 2016. Samtidig fortsetter arbeidsledigheten å gå ned. I følge departementet for sysselsetting gikk ledigheten ned med hele 83.993 personer i juli, det beste resultatet på nesten tjue år for denne måneden.

Spanias fungerende regjering la fredag 29. juli frem prognosene for resten av 2016 og 2017. I følge beregningene vil bruttonasjonalprodukt i år øke med to desimaler mer enn tidligere antatt, fra 2,7 til 2,9 prosent. For 2017 forventes det en noe lavere vekst enn regjeringen forutså ved forrige evaluering i april, men ikke mer enn én desimals forskjell. Istedenfor 2,4 prosent, er veksten for neste år satt til 2,3 prosent.

Samtidig vil arbeidsledigheten fortsette å gå ned. I dag ligger den på rundt 20 prosent, men er ventet å gå ned til 18,6 prosent innen utgangen av året og 16,6 prosent innen utgangen av 2017.

I følge tall fra det spanske departementet for sysselsetting gikk ledigheten i juli ned med hele 83.993 personer, det beste resultatet for denne månedener siden 1997. Samtidig ble det skapt 84.721 nye arbeidsplasser, skriver avisen El País.

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter