Øker minstelønnen med 5 %, til 1.134 euro brutto, over 14 utbetalinger

Publisert

Den spanske regjeringen har inngått en avtale med landets fagforeninger om å heve minstelønnen i 2024 med 5 %, noe som tilsvarer 54 euro per måned over 14 utbetalinger.

Det vil øke den tverrfaglige minstelønnen (SMI i Spania) til 1 134 euro brutto fordelt på 14 utbetalinger, 12 månedlige og to ekstra, slik det er vanlig i Spania.

Det betyr at den reelle økningen i minstelønn per måned for 2024 er 63 euro, og at den månedlige minstelønnen (hvis man ser på 12 utbetalinger i stedet for 14) blir 1 323 euro brutto.

Minstelønnede vil motta totalt 15 876 euro i 2024, 756 euro mer enn året før.

Spanias arbeids- og sosialøkonomidepartement ble fredag morgen enig med fagforeningene UGT og CCOO om å heve minstelønnen, selv om den spanske næringslivsorganisasjonen CEOE hadde trukket seg fra forhandlingene etter at regjeringen ikke godtok deres betingelser.

Statsminister Pedro Sánchez tvitret: “Vi kommer til å heve den tverrfaglige minstelønnen (SMI) med 5 %, til 1134 euro. En økning som vil komme nesten 2,5 millioner arbeidstakere til gode, særlig unge og kvinner. Siden 2018 har SMI økt med 54 %. Det er det beste verktøyet for å bekjempe fattigdom blant arbeidstakere og for likelønn. Vi fortsetter arbeidet med å oppfylle forpliktelsen om å sette den til 60 % av gjennomsnittslønnen i Spania. Erfaringen viser nemlig at ulikhet ikke er forenlig med velferd.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter