Økende interesse for Spania

Publisert

Eiendomspriser som har falt mer enn 30 prosent siden 2007 frister nordmenn som ønsker seg bolig i «syden». Finn.no ser økt interesse for Spania, det samme bekrefter Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret 

Finanskrisen traff det spanske eiendomsmarkedet hardt. Siden 2007 har prisene falt. Og falt. Og falt. Inntil i fjor høst, da prisene så smått begynte å stige igjen. Det viser tall fra det spanske statistikkbyrået Instituto Nacional de Estadistica. Samtidig viser tall fra spanske SPI at prisene i januar økte med to prosent og antall solgte boliger økte med 27 prosent. Det, sammen med IMFs spådommer om en vekst i Spanias bruttonasjonalprodukt på 2,6 prosent i år, har ført til at flere spanske aktører tror på prisoppgang i det spanske boligmarkedet.
Det frister mange nordmenn som gjerne vil ha fritidsbolig.

Økt interesse for Spania
– Vi opplever en stor og økende interesse for Spania. Spania er klart det største markedet for norske kjøpere, sier Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør i Finn Eiendom til Finansavisen.
På Finn.no ligger det i dag 12.326 boliger til salgs i utlandet. Hele 7.942 av dem ligger i Spania.

– Men hva med eurokursen?

– Det har vi ennå ikke sett effekten av, men det blir spennende å følge med på. I Spania er det eiendomsmegleren som betaler for markedsføringen, og eiendomsmegleren er derfor svært opptatt av å annonsere eiendommene der annonsene har effekt. Svært mange spanske eiendomsmeglere annonserer på Finn, så det er liten tvil om at det norske markedet er attraktivt for dem, og at interessen fra norske kjøpere er økende, forteller Høvås til Finansavisen.

Eurokursen
Eurokursen er en medvirkende årsak til at nordmenn generelt i mindre grad planlegger å kjøpe bolig i utlandet. Prognosesenterets siste undersøkelse i mars viste at antall husholdninger som planlegger å kjøpe fritidsbolig i utlandet falt fra 60.000 til 20.000 på et halvt år.

– Nedgangen har vært voldsom. Men det som er litt overraskende er at Spania i stor grad er blitt skjermet for denne nedgangen. Årsaken er nok at Spania av mange oppleves som Norge, man trenger jo ikke kunne spansk for å bo i Spania, sier Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret til Finansavisen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter