Offentlig gjeld kryper nedover

Publisert

Den spanske sentralbanken har lagt frem tall som viser at den offentlige gjelden i Spania ved utgangen av oktober er 1330 milliarder Euro. Dette betyr at gjeldsgraden nå er på vei ned og under 100% av brutto nasjonalprodukt. Eneste av de større skyldnerne som økte gjelden siste kvartal er Katalonia.

Gjelden utgjør nå 98.7% av BNP noe som er laveste nivå siden 2014. Gjelden var på sitt høyeste nivå første kvartal 2016 da gjelden utgjorde 100.8% av BNP.

Katalanerne låner mest

Regionen med størst offentlig gjelder er Katalonia som skylder nesten 77 milliarder Euro, på andreplass ligger Valencia-regionen med 44,4 milliarder Euro og Andalucia på tredjeplass med 33,6 Milliarder. Bare Katalanerne økte gjeldgraden i Euro siste periode. Valencia-regionen forblir den mest gjeldstyngende i forhold til økonomiens størrelse. Valencia som også er kjent for å ha hatt de mest korrupte politikerne har en gjeld på 40.9% av sitt regionale BNP. Baskerne er kjente for å ha god økonomi noe som gjeldstallene også viser med en gjeld på 14.6% av deres BNP.

Kommunen med størst offentlig gjeld er Madrid, men man har greid å redusere gjelden med 1.5% siste kvartal.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter