21 C
Alicante
30.4 C
Málaga
24 C
Las Palmas de Gran Canaria

OECD ber Spania øke pensjonsalderen

For å få en mer bærekraftig økonomi ber OECD spanjolene øke pensjonsalderen, øke momsen og øke miljøavgiftene på utslipp og forurensning i Spania.

Organisasjonen peker samtidig på regjeringens økning av beskatting i Spania som et tiltak som «..fjerner entreprenørers appetitt for å starte nye bedrifter og investere..».

I Spania kan man i dag pensjonere seg fra fylte 65 år. Spanjolene er blant de som lever lengst. Innbetalingene til pensjonskassen er ikke nok til å betale for pensjoner i fremtiden.

OECD direktøren Ángel Gurría har ikke bare dårlig nyheter til spanjolene. Han peker på at Spania generelt gjør det bedre økonomisk enn mange andre land i Euro-sonen.

OECD er en organisasjon for økonomisk samarbeid og utvikling. Den har 36 medlemsland i Europa, Nord-Amerika, Mellom-Amerika, Asia, Midtøsten og Oseania (2018). OECD har som oppgave å fremme økonomisk vekst i medlemslandene, å samarbeide om å stabilisere økonomien (konjunkturpolitikken) og å bidra til å utvide verdenshandelen. OECD ble opprettet 30. september 1961 etter en omorganisering av Organisasjonen for europeisk økonomisk samarbeid (OEEC) som ble etablert 16. april 1948.

Relaterte saker

- Advertisement -