8.2 C
Alicante
30.4 C
Málaga
15.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Nye regler for flytransport

Det spanske luftfartsverket AENA, jobber for å utforme ett nytt sett regler som skal regulere bruken av flyplasser i Spania.

AENA regner med å ha de rundt 30 punktene man jobber med klar for å settes ut i live i juni. I det restriksjonene for transport da fjernes.

Dagens «alarm-situasjon» i Spania løper ut i slutten av mai. Nedtrappingen mot en mer «normal situasjon» vil være mer eller mindre ferdig i juni, i følge Spanias statsminister Pedro Sanchez.

I ett utkast El Pais har sett ser man at flyplassene vil forbli stengt for de som ikke skal reise. Det har allerede vært slik under hele «alarm-perioden» med politi som kontrollerer de som skal inn på flyplassen og bare slipper inne de som har en billett. Det blir unntak for de som skal følge barn og funksjonshemmede.

Regn også med å se tiltak inne i flyplass-bygningen som er ment å hjelpe folk å holde avstand. Under krisen har man allerede sett flyplasser hvor enkelte seter er markert som «forbudt» for at folk ikke skal sitte nærme hverandre.

Det er reb luft ombord i fly

Ombord i flyene blir det ingenting av ideen om å la setet i midten være tomt. Det gjør i praksis lite for å endre faren for smitte ombord. Ventilasjonsystemet ombord i ett moderne fly reiser all luft ombord 20-30 ganger hver time. Luften passerer HEPA filter som fjerner bakterier og virus.

Relaterte saker

- Advertisement -