Nye lyntog skal bygges i Spania

Publisert

Det spanske selskapet Talgo skal bygge Spanias nye høyhastighetstog, en avtale verdt nærmere 1,5 milliarder euro. Franske Alstom var også med i anbudskonkurransen men tapte kontrakten til

Alstom som delvis er eid av den franske stat skal i ettertid ha klagd på irregulære forhold i tildelingen av det nye oppdraget for høyhastighetstog i Spania (Alta Velocidad Española, AVE). Kritikken er imidlertid avvist fra spansk side. Spanias nye samferdselsminister Íñigo de la Serna (PP) sier i en uttalelse at det er «logisk» at en deltager som ikke har vunnet konkurransen «uttrykker en viss grad av uenighet» med valget av vinner.

Det er det spanske stat og jernbaneselskapet Renfe som står bak den nye togbestillingen på totalt 30 høyhastighetstog av typen Avril. Toget har en topphastighet på over 360 km/t (maksimalt 330 på spanske spor).

Investeringen som inkluderer 30 års vedlikehold skal være på 1 milliard 495 millioner euro (rundt 13,5 milliarder kroner).

Talgo S.A ble etablert i 1942 og har siden starten levert tog av alle typer til spansk jernbane. Selskapet har hovedproduksjonen i byen Las Rozas utenfor Madrid, men har også kontorer og verksted i andre land de leverer tog til som Tyskland, USA, Russland, Kasakhstan og Saudi-Arabia. Selskapet er hovedleverandør av høyhastighetstog til spanske Renfe.

Les også: Alicante blir knutepunkt for AVE-tog

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter