Ny regjering må kutte 5,5 milliarder

Publisert

Spania vil ikke klare å nå EUs mål for innsparinger til neste år. Det sier fungerende finansminister Luis de Guindos. Regjeringen har allerede fått godkjent en utsettelse fra Brussel, men må likevel gjøre innsparinger på rundt 5,5 milliarder euro i neste års budsjett. Guindos mener kuttene vil være mulige uten at det går utover den økonomiske veksten som til neste år er ventet å ligge på rundt 2,0 prosent. Et forslag til innsparinger vil i følge finansministeren bli lagt frem så fort den nye PP-regjeringen kommer på plass, noe man venter vil skje i slutten av oktober.

Spania hadde overfor de andre medlemslandene i EU forpliktet seg til å redusere underskuddet til 3,1 prosent av bruttonasjonalprodukt i 2017. Dette målet vil i følge finansminister Luis de Guindos ikke være mulig å nå. I stedet vil man lande på rundt 3,6 prosent. Det tilsvarer en differanse på ca. 5,5 milliarder euro, et beløp Spania blir nødt til å kutte i året som kommer.

Finansminister Guindos tar det mer eller mindre for gitt at Spania i slutten av oktober vil får en ny PP-regjering med Mariano Rajoy som statsminister. Noe av det første som da må gjøres er å presentere en plan for hvordan innsparingene kan gjøres.

Les også: Spania endelig på vei mot ny regjering

Presset mot Spania om å nå EUs mål for reduksjon av underskuddet har økt. Tidligere i år bestemte Brussel at landet måtte gis en bot på over to milliarder euro for tidligere overskridelser i 2015. Boten ble senere trukket tilbake og Spania fikk en ny utsettelse på ett år.

Les også: EU-bøtelegger Spania for “uforsvarlig” pengebruk

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter