12.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
19.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Ny regjering må kutte 5,5 milliarder

Spania vil ikke klare å nå EUs mål for innsparinger til neste år. Det sier fungerende finansminister Luis de Guindos. Regjeringen har allerede fått godkjent en utsettelse fra Brussel, men må likevel gjøre innsparinger på rundt 5,5 milliarder euro i neste års budsjett. Guindos mener kuttene vil være mulige uten at det går utover den økonomiske veksten som til neste år er ventet å ligge på rundt 2,0 prosent. Et forslag til innsparinger vil i følge finansministeren bli lagt frem så fort den nye PP-regjeringen kommer på plass, noe man venter vil skje i slutten av oktober.

Spania hadde overfor de andre medlemslandene i EU forpliktet seg til å redusere underskuddet til 3,1 prosent av bruttonasjonalprodukt i 2017. Dette målet vil i følge finansminister Luis de Guindos ikke være mulig å nå. I stedet vil man lande på rundt 3,6 prosent. Det tilsvarer en differanse på ca. 5,5 milliarder euro, et beløp Spania blir nødt til å kutte i året som kommer.

Finansminister Guindos tar det mer eller mindre for gitt at Spania i slutten av oktober vil får en ny PP-regjering med Mariano Rajoy som statsminister. Noe av det første som da må gjøres er å presentere en plan for hvordan innsparingene kan gjøres.

Les også: Spania endelig på vei mot ny regjering

Presset mot Spania om å nå EUs mål for reduksjon av underskuddet har økt. Tidligere i år bestemte Brussel at landet måtte gis en bot på over to milliarder euro for tidligere overskridelser i 2015. Boten ble senere trukket tilbake og Spania fikk en ny utsettelse på ett år.

Les også: EU-bøtelegger Spania for «uforsvarlig» pengebruk

 

 

 

 

 

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]