Norsk-produsert ferje skal gå mellom Malaga og Melilla

Publisert

Det 187 meter lange skipet er et storprosjekt fra Fosen Yard as og lød navnet MV Honfleur da den var ferdig. Fosen Yard AS i Sør-Trøndelag som har stått for mye av byggeprosessen i samarbeid med et verft i Polen. Skipet er utrustet med motorer som blant annet kan håndtere flytende naturgass LNG.

Båten er nå døpt om til å hete RUSADIR som er hva fønikerne kalte Melilla, spanjolenes enklave i Nord-Afrika. Skipet er nå satt i drift på ruten mellom Malaga og Mellia, i tide til sommer-rushet i det Marokkanere bosatt i Europa kjører sydover for å tilbringe ferien i Nord-Afrika.

Det er det spanske selskapet Balearia som drifter den “norske” ferjen. Det er samme selskapet som opererer ruter til og fra Balearena altså Ibiza og Mallorca, knyttet til fastlandet via Denia blant annet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter