Norge åpner for reiser til EU/EØS 15. juli

Publisert

Norge retter seg etter EUs anbefaling og lar nordmenn reise fritt til andre Schengen- og EØS-land fra 15. juli. I tråd med EUs retningslinjer er det smittesituasjonen i de enkelte landene som skal bestemme om grensene åpnes eller ikke. Generelle forbud som det Norge har praktisert til nå strider mot det retningslinjene EU la frem tidligere.

Norwegian sier de nå vil sette flere fly i trafikk. Flyselskapet vurderer nå passasjergrunnlaget.

I Norge blir det Folkehelseinstituttet som skal oppdatere en liste over «godkjente» land. FHI vil publiseres listen 10. juni for første gang.

Kriteriene til Folkehelseinstituttet er:

• Regionen må ha færre enn 20 nye smittede pr. 100.000 innbyggere i gjennomsnitt de siste to ukene.

• Regionen må også ha færre enn 0,5 nye innleggelser på intensivavdeling pr. 100.000 innbyggere som snitt de siste to ukene.

• Andelen positive prøver må være under 5 prosent.

Tilfredstiller Spania kravene?

Spania er et stort land i areale og det er nesten ti ganger så mange innbyggere i Spania som i Norge. Smittesituasjonen i Spania har hele tiden varierer ekstremt, med Madrid og Barcelona som områdene med flest smittede, også om man tar innbyggertallet med i betraktningen.

Nye smittede pr 100.000 siste 14 dager i Valencia regionen (Costa Blanca) var 2.62 og for Andalucia (Costa del Sol) 1.26. Altså langt under grensen på 20 satt av FHI.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter