Nå er det offisielt, EU vil ha deg på ferie!

Publisert

Nå er det offisielt, EU-kommisjonen vil ha folk ut på reise denne sommeren. Europa-kommisjonen har i dag vedtatt en rekke forslag som er ment å lette på restriksjonene de fleste EU-statene har innført på reise og turisme.

Brussel vil at folk skal reise, turismen skal tilbake og gjenåpningen bør være koordinert.

Likt smittenivå = fri reise

EU vil at åpningen skal gjøres i faser. Første trinn er at man fjerner de restriksjonene man i dag har på reiser mellom EU-stater med «relativt lik epidemisk situasjon». Det vil bety at innbyggere i land med likt smittenivå vil være de første til å fritt kunne reise i hverandres land.

Åpner EU med samme modell som Spania allerede følger

Åpning av land for reisende vil også henge sammen med hvert lands kapasitet til å utføre tester og ledig kapasitet på sykehus i tillegg til smitte-sporing. Detter er allerede faktorene man i Spania har brukt for å avgjøre hvilken region og provins som har fått gå fra den strengeste fase 0 til den mer åpne fase 1.

Bestill online på forhånd

EU anbefaler at alle reisende gjør sine reservasjoner online og at man kjøper billetter online. Dette for å unngå køer og unødig oppsamling av folk hvor de ellers skulle ha kjøpt sine billetter eller hentet sine leiebiler.

EU topp: Det blir sommerferie i utlandet, grensene skal åpnes

Tog og bussreiser

Ombord i busser og tog bør det være en øvre grense for antall passasjerer. Dette praktiseres allerede i dag i Spania på buss og togreiser.

Reiser med fly

Å holde midtraden fri for passasjerer ombord på fly anbefales ikke fra EU. Det anses som lite hensiktsmessig for å begrense smitte. Luften ombord på fly er blant den reneste som finnes. Normale fly har såkalte HEPA filter og luften skiftes ut ombord flere ganger hver time. Ansiktsmaske blir anbefalt ombord på fly i likhet med all transport.

Antibac-gele skal være enkelt tilgjengelig ved alle typer reiser. Det skal ikke selges mat ombord på fly og tog.

EU lar det være opptil hver medlemsstat om man følger retningslinjene som kommer fra Brussel eller ikke.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter