Mindre arbeidsledighet i november

Publisert

Arbeidsledigheten i Valencia-regionen har gått ned med over åtte tusen personer fra oktober til november. Det viser tall fra det spanske arbeidsdepartementet. Med 1,5 prosent færre ledige er Comunidad Valenciana den regionen i landet som opplever størst nedgang. Nedgangen tillegges ekstra betydning fordi november normalt er en vanskelig måned på arbeidsmarkedet.

Fra oktober til november har antall registrerte ledige i Valencia-regionene sunket med 8.329 personer. Totalt står nå 561.618 personer registrert som ledige. Av regionens tre provinser er det Castellón som opplever størst relativ nedgang (-4,4 prosent), etterfulgt av Valencia-provinsen (-2,1). I Alicante med Costa Blanca øker ledigheten minimalt med 0,2 prosent.

Alicante er med andre ord den eneste av de tre provinsene der ledigheten ikke har gått ned i november. Ser man derimot på de siste tolv månedene er situasjonen en annen. Da er Alicante den provinsen som opplever størst nedgang. Det vil si nærmere 6.000 færre ledige siden november i fjor. Det tilsvarer en nedgang på 2,6 prosent. I tillegg regnes ikke november som en spesielt god måned for turisme. Det anses derfor som positivt at ledigheten ikke har økt mer, og at den faktisk har gått ned totalt sett for hele Valencia-regionen.

Ledighetstallet har også gått ned på landsbasis, dog ikke med mer enn 2.475 personer. Selv om nedgangen er minimal tillegges den betydning. Det skal nemlig være første gang siden 1989 at ledigheten går ned og ikke opp i november. Rundt 4,8 millioner mennesker står per dags dato uten jobb i Spania, noe som tilsvarer over 25 prosent av den arbeidsføre befolkningen.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter