Lokal eksport i full vekst

Publisert

Med flotte strender og nesten fem måneder med sommer er turistnæringen viktig for Costa Blanca. Flyplassen i Alicante har da også over ti millioner reisende i året. Like viktig for økonomien er imidlertid eksportnæringen, en sektor som de siste årene har vært i full vekst. Bare i løpet av fjoråret solgte provinsen Alicante varer til utlandet for mer enn 5,4 milliarder euro, en økning på 11 prosent. Den viktigste eksportvaren er sko, etterfulgt av frukt, plastprodukter, grønnsaker, aluminium, stein og salt.

Også i 2014 hadde Alicante-provinsen en betydelig vekst innen eksport. Salg av ferdigprodukter, mat og råvarer økte da med over 7 prosent fra 2013. Etter det har utviklingen gått i samme retning med en vekst på 11,7 prosent fra i fjor til år.

Totalt ble det solgt varer til utlandet for over 5,4 milliarder euro i 2015. Sko er det desidert største eksportproduktet og utgjør nærmere tretti prosent av totalen. Deretter følger frukt, plastprodukter, grønnsaker, aluminium, stein og salt, leker og spill, bearbeidet stein, maskiner og apparater, lateks (gummi), skinn og lær.

Frankrike er den klart viktigste kunden. Nabolandet i nord kjøpte i fjor varer fra Alicante for mer enn 826 millioner euro. Deretter kommer Tyskland, Storbritannia, USA, Kina og Saudi-Arabia.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter