Leieprisene for turistleiligheter økte med 8,3 % i 2023

Publisert

2023 ble et boom-år for turisme i Spania og dette som påvirker flere andre sektorer.

Undersøkelsen om overnatting utenfor hotell fra INE, det spanske byrået for statistikk, viser at prisene for turistleiligheter var 8,3 % høyere i 2023 enn året før. Denne økningen ligger godt over inflasjonen, som i 2023 endte på 3,1 %.

Det var ikke bare turistleiligheter som ble dyrere i 2023. Campingplasser (IPAC) steg også med 5,4 % sammenlignet med året før, og landlig innkvartering (IPTR) med nesten 5 %. Bare i desember måned økte campingplassene med 3,4 % sammenlignet med samme måned i 2022, og bygdeturismen økte med 4,2 %.

Når det gjelder ferieleiligheter, økte antall bookede overnattinger med 3,1 % i 2023 sammenlignet med 2022, til nesten 70 millioner overnattinger i denne overnattingsformen i fjor. Mer enn halvparten av overnattingene som ble booket i andre overnattingssteder enn hoteller, var dermed i leiligheter (51 %).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter