Legger nytt press på Spania

Publisert

Spania må gjøre nye innsparinger på 35 milliarder euro de neste tre årene. Det mener Europakommisjonen som har gjennomgått regjeringens budsjettplan. Kommisjonen frykter at Spania ikke vil klare å redusere det offentlige underskuddet slik man er blitt enige om og ber derfor om nye kutt.

Arbeidet med å redusere underskuddet er en tøff prosess med dramatiske kutt som ikke ser ut til å ha noen ende, skriver avisen El País. Nylig ble det klart at den spanske banksektoren ikke kommer til å trenge mer lån fra EU. Jobben med å få orden på landets økonomi er imidlertid ikke over.

Hvor de nye innsparingene på 35 milliarder euro skal gjøres, overlater EU-kommisjonen til den spanske regjeringen å bestemme. I rapporten fra Brussel nøyer kommisjonen seg med å uttrykke en forventning om at Spania følger opp avtalen om stabilisering og vekst (The Stability and Growth Pact) som EU-landene er blitt enige om.

I følge uttalelsene fra Brussel har Spania gjort det som skal til for å nå målet om et underskudd på 6,5 prosent av bruttonasjonalprodukt for inneværende år. Verre er det med de tre neste årene. Kommisjonen anser det ikke som sannsynlig at Spania med dagens budsjetter vil klare å nå målet om et underskudd på 5,8 prosent til neste år, 4,2 prosent i 2015 og 2,8 prosent i 2016. Ergo må spanjolene belage seg på enda trangere tider. Innsparingene startet i 2010 og vil dersom Spania følger EUs oppfordring fortsette på fjerde året.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter