Laveste arbeidsledighet siden 2010

Publisert

Arbeidsledigheten i Spania fortsetter å minske. Ikke siden sommeren 2010 har den vært lavere. I april og juni gikk antallet registrerte ledige ned med 216.700 personer. Samtidig står over 4,5 millioner uten jobb, noe som tilsvarer mer enn 20 prosent av den arbeidsføre befolkningen. I tillegg er mange av de nye jobbene midlertidige og vil forsvinne når sommeren er over. Optimismen er likevel stor hos landets regjering. Finansminister Luis de Guindos spår at ledigheten vil ha gått ned til 18,6 prosent ved utgangen av 2016 og 16,6 prosent ved utgangen av 2017. 

Forventningene til det spanske jobbmarkedet i tredje kvartal var høyere enn det endelige resultatet. I april, mai og juni er det vanlig at jobbtilbudene i Spania øker grunnet den store aktiviteten i turistnæringen, en sesong som starter rundt påske og varer helt frem til september, oktober. Årets forsommer ga imidlertid bare 271.400 nye jobber, langt under de 400.000 som ble skapt i samme periode i 2014 og 2015, skriver avisen El País. De siste tolv månedene har sysselsettingen økt med 2,4 prosent, ni desimaler mindre en økningen i mars. Tallene er hentet fra det spanske statistikkbyrået Instituto Nacional de Estadística (INE).

Les også: Stadig lavere ledighet i Spania

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter