Laveste arbeidsledighet på syv år

Publisert

Arbeidsledigheten i Spania har ikke vært lavere enn på syv år. Fremdeles står 18,6 prosent uten jobb, men etter fjoråret kan landet se tilbake på hele tre år med sammenhengende reduksjon. Samtidig får regjeringspartiet Partido Popular kritikk for den stigende andelen midlertidige ansettelser, i dag 26,5 prosent av alle jobber.

I følge tall fra spanske myndigheter fikk 413.600 personer jobb i Spania i 2016. Samtidig gikk antallet ledige ned med 541.700. Fremdeles står 4,2 millioner spanjoler uten jobb, noe som tilsvarer 18,6 prosent av den arbeidsføre befolkningen. Arbeidsledigheten i Spania var på sitt høyeste i begynnelsen av 2013, med hele 27,2 prosent.

Samtidig med nedgangen i ledigheten er andelen faste ansettelser lavere enn før.

Regjeringspartiet Partido Popular kan vise til vekst i økonomien og lavere ledighet, men får samtidig kritikk for arbeidsreformen av 2012 der det ble lagt til rette for økt bruk av midlertidige ansettelser. Sysselsettingen har økt, men samtidig har andelen usikre jobber gått opp.

I dag utgjør midlertidige ansettelse 26,5 prosent av alle jobber, nærmere én prosent mer enn for ett år siden.

Tallene er hentet fra arbeidslivsundersøkelsen Encuesta de Población Activa (EPA), gjennomført av det spanske statistikkbyrået Instituto Nacional de Estadística (INE).

Les også: Rekordhøy nedgang i ledigheten

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter