Laveste arbeidsledighet på 4 år

Publisert

Arbeidsledigheten i Alicante-provinsen har ikke vært lavere på fire år. Det viser tall fra det spanske statistikkbyrået INE. I løpet av tredje kvartal i år ble ledigheten redusert med 6.700 personer. Den positive utviklingen skyldes i all hovedsak større aktivitet i servicesektoren der sysselsettingen økte med rundt 5.500 jobber. Andelen ledige i provinsen er fremdeles høy, over 23 prosent, men har gått ned med nærmere seks prosent siden begynnelsen av 2013.

Etter tredje kvartal i år er andelen ledige i Alicante-provinsen kommet ned i 23,39 prosent. Tallet er høyt og ligger over to prosent over landsgjennomsnittet i Spania på 21,18 prosent. Utviklingen er likevel positiv når man sammenlikner med starten på 2013 da ledigheten i provinsen var på rekordhøye 29,34 prosent.

At ledigheten i Alicante har gått ned i tredje semester skyldes i hovedsak økt aktivitet i servicesektoren der det i løpet av juli, august og september ble skapt rundt 5.500 nye arbeidsplasser. Innen andre sektorer som industri, byggebransjen og jordbruk har sysselsettingen derimot gått ned, skriver avisen Información.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter