Lavere arbeidsledighet og økonomisk vekst

Publisert

Arbeidsledigheten i Spania vil reduseres raskere enn tidligere beregnet. Det mener landets regjering som nå endrer prognosene for resten av året. Det samme gjelder økonomien der man til neste år vil få sterkere vekst en først antatt. De nye prognosene vil bli presentert når statsbudsjettet legges frem i slutten av september.        Troen på at økonomiske nedgangstider virkelig er et tilbakelagt stadium begynner for alvor å gjøre seg gjeldene i spansk økonomi. Finansminister Luis de Guindos bekrefter overfor spanske medier at tallene så langt vitner om en positiv utvikling, men at det handler om en skjør start som må tas godt vare på.I følge finansministeren har man flere indikasjoner på at økonomien er i bedring. Renten på spansk gjeld går nedover, de økonomiske betingelsene i privat sektor er bedre enn før og statens inntekter har økt. Guindos understreker at man er inne i en sårbar fase og at det må jobbes for å opprettholde kursen. Samtidig ser man at det er bevegelse i arbeidsmarkedet og at ledighetstallene nå er lavere enn mange fryktet så sent som i april i år. Da var arbeidsledigheten på over 27 prosent. Etter det har ledigheten gått ned med ca. én prosent.Også EU-kommisjonens president, José Manuel Barroso, mener det er grunn til å være optimistisk både for Spanias del og for de andre landene i unionen. I sin tilstandsrapport til Europaparlamentet i Strasbourg onsdag 11. september, sa Barroso at nye tall fra landenes økonomier ga grunn til optimisme. I følge EU-presidenten er det for tidlig å si at krisen definitivt er over i EU, men at en balanse i økonomien nå er innen rekkevidde. Barroso skal ha rost Spania for dets gjennomføring av reformer og trukket frem utviklingen innen landets eksportmarked som spesielt positivt. Han skal også ha snakket varmt om de økonomiske reformene som Irland, Portugal og Hellas har gjennomgått. Om Kypros ble det sagt at landet følger kravene som er stilt dem, men at det fremdeles gjenstår mye før økonomien er tilbake på fote.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter