Lavere arbeidsledighet i mai

Publisert

Arbeidsledigheten i Spania går stadig nedover. I mai kom antallet under 4 millioner personer, noe det ikke har gjort siden 2010. Andelen ledige ligger fremdeles på rundt 20 prosent, men har i takt med den øknomiske veksten gått ned flere prosent de siste årene. Også ungdomsledigheten er redusert, en andel som helt frem til i fjor var på over 50 prosent. Tallene er oppløftene for Spania, etter at landet i første kvartal hadde en negativ utvikling med en økning i ledigheten på 0,2 prosent.

Mai har tradisjonelt vært en god måned for sysselsetting i Spania. Spesielt merkes dette inne serviceyrkene der turistsesongen er i gang og hotell og restaurantbransjen gjør ansettelser for sommeren.

I følge tall fra det spanske arbeidsdepartementet Ministerio de Empleo y Seguridad Social ble den registrerte ledigheten redusert med 119.768 personer i mai, den største reduskjonen for denne måneden siden moderne målinger startet i 1996.

Ledigheten gikk ned i samtlige av landets regioner. Nedgangen gjelder i tillegg for alle sektorer, mest merkbart for serviceyrkene men også innen bygge- og anleggsbransjen, jordbruk og industri.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter