Kritikk men ingen sanksjoner

Publisert

Spania får nok en gang kritikk fra EU-kommisjonen for ikke å nå de økonomiske kravene som stilles til medlemslandene. Enkelte forhold har bedret seg siden fjorårets gjennomgang, men landet får stryk på flere punkter som arbeidsledigheten som fremdeles er på over 25 prosent og offentlig og privat gjeld som er for høy.

Det er tredje gang på rad at Spania ikke holder seg innenfor målene til EU-kommisjonen, men slipper likevel unna med tilsnakk fordi landet allerede anses for å gjøre nok gjennom reformene, skriver El País. EU-kommisjonen vil imidlertid foreta en grundig gjennomgang av landets økonomiske situasjon for å se om reformene som regjeringen Rajoy (PP) har innført virkelig fungerer, blant annet arbeidsreformen og pensjonsreformen.

I den forrige gjennomgangen som ble gjort i 2012 strøk Spania på seks av de elleve punktene som EU har som indikatorer for å oppdage økonomisk risiko. Også da ble det med advarsler, ettersom landet allerede var i gang med å gjennomføre strenge innsparinger og reformer.

I tillegg til Spania skal EU gjennomgå de andre EU-landene som også viste tegn på økonomisk ubalanse i fjor, nærmere bestemt Belgia, Bulgaria, Danmark, Frankrike, Italia, Ungarn, Malta, Nederland, Finland, Sverige og Storbritannia.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter