Krever gratis kake-bagasje for reisende

Publisert

I et brev til både Ryanair og AENA krever Balearenes markedsføringsråd at de lar passasjerene ta med seg esker med “ensaimadas” i kabinen uten ekstra kostnad.

Spesielt mange innenlandspassasjerer kan ikke forestille seg å returnere fra Mallorca uten et stort antall esker med det tradisjonelle søte bakverket ensaimada. Disse handler man ofte på flyplassen og de får vanligvis ikke plass i kofferten, så de bæres i hånden. Flere Ryanair-passasjerer har nylig blitt tvunget til å betale opptil 45 euro for ekstra bakasje om bord i kabinen. Kritikken har vært særlig sterk fordi Ryanair skiller mellom bakverk kjøpt på selve flyplassen, som kan tas med om bord gratis, og bakverk fra et lokalt bakeri.

AENA, som driver taxfree-butikkene på flyplassene, benekter at de fremmer noen form for diskriminering. Dette bestrides av Alzamora, som sier at flyselskapet tjener 400 millioner euro i året på flyplassen i Palma, og at den halvstatlige myndigheten også bør beskytte lokale virksomheter på Mallorca.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter